İSTANBUL / ARNAVUTKÖY - Malazgirt İlkokulu

Okulumuzda "Bir Ses İki Hareket" Projesi

Okulumda Bir Ses İki Hareket projesi İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülmektedir. Proje ile kültürümüzün en güzel  motiflerinden halk oyunlarımızın tanıtılıp, sevdirilmesi ve öğrencilerimizin sosyal, sportif ve kültürel etkinliklere katılımının sağlanması  amaçlanmaktadır. Bu doğrultuda, çocukların tüm gelişim alanlarını destekleyici etkiye sahip olan müzik eğitiminin en önemli unsuru olan ritim çalışmaları ile müzik öğretmenimiz Duygu Elbir koordinatörlüğünde  yıl boyunca ritim eğitimi alan öğrencilerimizden ritim grubu oluşturuldu. Enstrüman sevgisini aşılamak ve müzik aletlerinin yapımını öğretmek amacıyla geri dönüştürülebilen malzemeler ile ritim enstrümanları yaptırıldı. ‘´ Doğaya Dönüşümlü El Yapımı Enstrümanlar´´olarak adlandırdıkları müzik aletleri ile öğrendikleri ritimlere eşlik eden öğrencilerimiz enerjilerini yönlendirmeyi, seslere şekil vermeyi öğrenerek, sanatsal ve kültürel gelişimlerini destekleme konusunda eğitsel yarar elde etmişlerdir.

13-05-201913-05-201913-05-2019

Yayın: 13.05.2019 - Güncelleme: 16.02.2024 10:39 - Görüntülenme: 584