T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / ARNAVUTKÖY - Malazgirt İlkokulu

Çocuklar İçin Dijital ve Sesli Kitaplar, Tiyatrolar ve Sanal Müzeler

Merhabalar,

Pandemi döneminde eğitimin uzaktan olmasının da etkisiyle internette fazlasıyla zaman geçiren öğrenciler için internette geçirdikleri bu zamanı verimli, eğlenerek, öğrenerek, merak ederek ve araştırarak geçirmelerini sağlayacak önerilerim var. Dijitalden kitap okuyabilecekleri, kitapları sesli dinleyebilecekleri, çocuk tiyatrolarını ve kukla tiyatrolarını izleyebilecekleri, sanal müzeleri ve sergileri gezebilecekleri birçok kaynak paylaşacağım.

 

Ücretsiz Dijital Kitaplar ve Sesli Kitaplar

 

 

 

Okuyan Balık

 

Bu adreste Milli Eğitim Bakanlığı'nın hem kendisinin hem de "Eğitimde Birlikteyiz" projesi desteğiyle oluşturulan ilkokul öğrencilerine yönelik 45'ten fazla dijital kitap bulunuyor. Bu kitapları isterseniz kendiniz isterseniz çocuğunuz okuyabilir isterseniz de başkasının sesinden dinleyebilirsiniz. Kitaplara ve ayrıntılı bilgiye aşağıdaki adresten ulaşabilirsiniz ya da internetten "Okuyan Balık" aratabilirsiniz.

 

https://okuyanbalik.com/



Ücretsiz Çocuk Tiyatroları

 

1.  TRT Çocuk Kukla Tiyatrosu

TRT Çocuk Youtube kanalında 7-8 dakikalık videolardan oluşan kukla tiyatrosu tam çocuklara göre. Aşağıdaki adresten ya da TRT Çocuk Youtube kanalından ulaşabilirsiniz. https://www.youtube.com/watch?v=A4EoqzC0_Ko&list=PLA5dyskGy4ct5okU5_OGqMI339FCOKUyh&ab_channel=TRT%C3%87ocuk


 

2.      Sanal Müzeler ve Sergiler

Gidip görme imkânımızın olmadığı ama gelişen teknoloji sayesinde evden çıkmadan gezebileceğimiz birçok müze, ören yeri ve sergi var. Buraları hem çocuklarınızla birlikte gezebilir hem de onlara rehberlik ederek tek başlarına gezmelerine ve öğrenmelerine yardımcı olabilirsiniz.

 

2.      https://www.eba.gov.tr/muzeler 

Öğrencilerimiz TC Kimlik numaraları ve şifreleri ile EBA'ya giriş yaptıktan sonra 'Sanal Tur' yazarak EBA'da aratarak ya da yukardaki bağlantı ile farklı müze ve ören yerlerine ulaşabilirler.

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 04.06.2021 - Güncelleme: 04.06.2021 11:43 - Görüntülenme: 214
  Beğen | 1  kişi beğendi