Mrt

Adabı Muaşeret projesi Teknoloji ve İletişim konusunda okulumuz ilçe 1. olmuştur. Ödülümüzü okul adına okul müdürümüz M. İhsan YILDIRIM ilçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Mehmet DAĞ´dan almışlardır. Emeği geçen tüm öğretmenlere ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ara

Aile, çocuk eğitiminde birinci derecede öneme sahip toplumun temel unsurudur. Çocuklarımızın okul öncesinde-okul sırasında ve okul sonrasında yetiştirilmesinde, çocuğun eğitiminden temelde sorumlu olan kişiler anne ve babalardır. Böylesine öneme sahip olan aileleri çocuk eğitimi konusunda bilinçlendirmek ve eğitmek okulların amaçları arasında olmalıdır. Çocuklarımızın eğitiminde, başarılarını arttırmada, onların sosyal-psikolojik ve ekonomik sorunlarının çözümünde Okul-aile işbirliğinin gereği ve önemi araştırmalar neticesinde kanıtlanmıştır.

Ara

I. Dünya Savaşı sonrası oluşan ekonomik darboğazın ardından yabancı ülkelere para akışının önünün kesilmesi ve toplumsal tutum bilincinin oluşması amaçlanmıştır. Bu amaçla Atatürk başkanlığında, 1923 yılında İzmir İktisat Kongresi toplandı. Bu kongrede yurdun bağımsızlığının korunması, yerli mallar üretilmesi ve kullanılması kararlaştırıldı. Dönemin başbakanı İsmet İnönü 12 Aralık 1929 tarihinde TBMM’de bir konuşma yaptı. Konuşmasında ulusal ekonomi, yerli malı ve tutumlu olma konularını anlattı. 1946 yılından itibaren Yerli Malı Haftası olarak kutlandı. 1983 yılında adı Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası olarak değiştirildi.

Haftanın amacı, yerli tüketimin bilinçli olarak artmasıdır. Bu hafta süresince tutumlu olmanın, yatırım yapmanın ve ´´yerli malı kullanmanın önemi´´ vurgulanır. İnsanların parasını, malını, eşyalarını, zamanını ve sağlığını gerektirdiği gibi korumak ve dikkatli kullanmasına tutumlu olmak denir. İhtiyaçlara harcandıktan sonra artakalan para ile yatırım yapmanın önemi üzerinde durulur. Tüketilecek ürünlerin ülkede üretilen ürünlerden seçilmesinin gerekliliği anlatılır. Bu şekilde ülkenin zenginliklerinin artması amaçlanmaktadır. Ayrıca bilinçli tüketicilik konuları üzerinde durulur.

Okullarda 12 – 18 Aralık tarihleri arasında kutlanan bu haftada tutum, yatırım ve Türk malları hakkında bilgi verilir. Şiirler okunur, konuşmalar yapılır, skeçler ve oyunlar oynanır.

Ara

Görgü kurallarına uymak diğer insanlara saygı göstermektir ve onların duygularına önem verdiğiniz mesajını göndermek demektir. Toplum hayatının düzenlenmesinde etkili olan genel görgü kurallarına uyan kişileri; terbiyeli, saygılı, nazik ve saire şeklinde nitelemek mümkündür.

Bu kurallar toplumdaki uygarlık düzeyinin de göstergesi olabilir. İnsanın bencil, kaba düşüncelerden sıyrılarak, başkalarına karşı davranışlarını bir düzene koyması, onun duyarlı ve nazik olmasını sağlar. Bu da insanların birbirleriyle olan ilişkilerini sağlıklı ve tutarlı olmasına neden olur.
Görgü kuralları, bir toplumun ayrı ayrı bölgelerinde farklı olduğu gibi değişik uluslarda da farklılıklar gösterir.

Okulumuz Müzik Öğretmeni Duygu ELBİR Öğretmenimizin çocuklar ile birlikte oluşturduğu etkinlikler okulumuzu renklendirdi.

Ara

Tutumu davranışları ve notları ile çevresine ve arkadaşlarına örnek olan değerli öğrencilerimiz ayın öğrencisi olmaktan gurur duydular.

Ara

Topkapı Sarayı Sultanahmet Meydanı Ayasofya  ve Yerebatan Sarnıcı gibi tarihi dokuları ile tarihimize ışık tutan eselerimiz soğuk havaya rağmen öğrencilerimizin sıcak ilgisi ile karşılaştılar.

ENVER ZORLU

ELMAS BÜLBÜL

SEVDA KARAKAYA

YILDIZKEPEK